This project began as an existing single level Victorian house in Prahran, comprised of a series of compartmentalised spaces, with some spaces hosting a number of functions.

With strategic replanning of the ground floor, and the addition of a new first floor, the realized design enables more flexibility to adapt each space to suit the ever changing dynamics of family life.

A clear delineation of function on the ground floor is achieved through the insertion of new built forms, both in horizontal and vertical planes. With subtle changes in floor and ceiling levels, and the introduction of new joinery elements and controlled openings, each space becomes further defined.

The interior of the house was given stronger connection to the exterior courtyards through a serious of concealed sliding doors, increasing access to light, fresh air and aspect. While a rear courtyard was connected to the kitchen and was designed for outdoor dining, an interior courtyard provides a Green backdrop and an apparent extension of space to the living room.

Found this : ARCHDAILY

Design : STUDIOFOUR

Photos by : SHANNON MCGRATH